Γλυτώσετε κρύο, ζέστη και λεφτά

Γλιτώσετε κρύο, ζέστη και λεφτά

Η άποψη του ειδικού για την καλύτερη εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού σας

Η εξωτερική θερμομόνωση αποτελεί την βέλτιστη επένδυση που μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα στην θέρμανση και την ψύξη του σπιτιού σας. Πάντα συνιστάται να συμβουλεύεστε έναν επαγγελματία μηχανικό – ενεργειακό επιθεωρητή που θα σας καθοδηγήσει με υπευθυνότητα για την κατάλληλη θερμομόνωση που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και του κτιρίου σας.
Μόνο η αποτελεσματική θερμομόνωση σε βάθος χρόνου μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μέτρο που μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τις απώλειες θερμότητας στο κτίριό σας και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Για να αυξήσουμε σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου μας θα πρέπει να στοχεύσουμε στην κατά το δυνατόν εξάλειψη ή περιορισμό στο ελάχιστο των θερμογεφυρών, δηλαδή στις περιοχές που λειτουργούν ως μέσο εξισορρόπησης της διαφοράς θερμοκρασίας του εξωτερικού και εσωτερικού περιβάλλοντος και τείνουν να μεταφέρουν με αμφίδρομο τρόπο την θερμική ενέργεια από και προς το περιβάλλον.

Οι πιο συνήθεις περιοχές για θερμομόνωση είναι οι τοίχοι, η οροφή/ταράτσα και τα παράθυρα. Παρακάτω θα βρείτε μερικά σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τη θερμομόνωση του κτιρίου σας:
Θερμομόνωση τοίχων: Οι μη μονωμένοι τοίχοι αποτελούν την κυριότερη πηγές απώλειας θερμότητας. Μετά από την μελέτη που θα σας εκπονήσει ο μηχανικός – ενεργειακός επιθεωρητής, το κατάλληλα εκπαιδευμένο συνεργείο που θα προσλάβετε μπορεί να εφαρμόσει το πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης που εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το πιστοποιημένο σύστημα που θα επιλέξετε θα πρέπει να προσφέρει μεγάλη αντοχή στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες, ώστε σε βάθος χρόνου να μπορέσει να γίνει η απόσβεση του κόστους του συστήματος. Για το λόγο αυτό διαβάστε γιατί επιλέγω εξωτερική θερμομόνωση StoTherm για το σπίτι μου.
Μόνωση ταράτσας/οροφής: Μια καλά θερμομονωμένη και υγρομονωμένη ταράτσα ή οροφή σε συνδυασμό με ένα πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης στους εξωτερικούς τοίχους μπορεί να βοηθήσει στην αποδοτικότερη θερμομόνωση του κτιρίου σας.
Κουφώματα: Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες είναι επίσης πιθανές πηγές απώλειας θερμότητας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νέα ειδικά συστήματα αλουμινίου, που θα σας βοηθήσουν μειώσετε τις θερμικές απώλειες σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Επαγγελματική συμβουλή: Είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε πάντα έναν ειδικό – μηχανικό ενεργειακό επιθεωρητή – για την εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού σας, ώστε να αξιολογήσετε σωστά τις ανάγκες σας και να επιλέξετε τα κατάλληλα συστήματα, υλικά και τεχνικές για το κτίριο σας.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι η ποιότητα και η αντοχή του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την συνδυαστική λειτουργία των υλικών που προστατεύουν την μονωτική στρώση, διογκωμένη πολυστερίνη ή ο πετροβάμβακας, όπως η τα συγκολλητικά μέσα, το υαλόπλεγμα, τα επιχρίσματα οπλισμού και τα φινιρίσματα. Αυτά τα υλικά πρέπει να ανταπεξέλθουν σε μηχανικές καταπονήσεις, όπως κρούσεις, συστολοδιαστολές, δονήσεις κ.λπ., καθώς και σε καιρικές συνθήκες όπως υγρασία, έντονη ηλιοφάνεια, παγετός, υψηλές θερμοκρασίες κ.λπ. Επίσης, πρέπει να αντέχουν στις συστολοδιαστολές του μονωτικού υλικού, καθώς η βελτιωμένη μόνωση αυξάνει τις διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ των τοίχων του κτιρίου χειμώνα και καλοκαίρι, προκαλώντας μεγαλύτερες τάσεις στις μονωτικές πλάκες και τα επιχρίσματα. Αυτός ο παράγοντας είναι σημαντικός για την διάρκεια ζωής του κτιρίου.

Η κορυφαία προστασία των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm ολοκληρώνεται, μέσω της σωστής εφαρμογής των υλικών και των ειδικών τεμαχίων, αλλά και του σωστού σχεδιασμού της εφαρμογής από τον μηχανικό. Στην StoHellas, ακολουθούμε το σκεπτικό της Sto και παρέχουμε πάντα τα υψηλότερης ποιότητας υλικά, με άρτια εκπαιδευμένους εφαρμοστές και άμεση τεχνική υποστήριξη κατά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των συστημάτων. Με αυτόν τον τρόπο, τα συστήματα StoTherm παρέχουν τη μέγιστη ασφάλεια, αντοχή στον χρόνο και αποδοτική θερμομόνωση σε κάθε κτήριο στο οποίο εφαρμόζονται. Αυτό, απαιτεί εμπειρία, εκπαίδευση και δέσμευση στις τεχνικές προδιαγραφές, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι εγγυημένο, πιστοποιημένο και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των τελικών χρηστών όσον αφορά την ποιότητα και την αντοχή στο χρόνο.

Η διεθνής εμπειρία της Sto στην παραγωγή υλικών υψηλής ποιότητας, τη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, καθώς και η τεράστια εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τη συμμετοχή της σε μεγάλα έργα παγκοσμίως, αποτελούν εγγύηση για την επίτευξη υψηλών προδιαγραφών σε κάθε έργο. Η StoHellas είναι διαρκώς δίπλα στον κατασκευαστή, τον μηχανικό και τον εφαρμοστή, παρέχοντας τεκμηριωμένες τεχνικές λύσεις με σκοπό την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων και μακροχρόνιας αντοχής.

Η θερμομόνωση είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση, που θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις ενεργειακές απώλειες και να εξοικονομήσετε χρήματα στο μέλλον. 30 χρόνια στην Ελλάδα, τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm απρόσβλητα από το χρόνο, δείχνουν τον δρόμο για την εξωτερική θερμομόνωση και συνεχίζουν να προστατεύουν τα κτίριά σας με αποδείξεις!

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved