Σχεδιασμός με σοβάδες

Έγχρωμοι σοβάδες Αισθητική και προστασία στις προσόψεις

Σχεδιασμός πρόσοψης με σοβάδες και επιχρίσματα

Αισθητική και προστασία στις προσόψεις

Το επίχρισμα ως υλικό στα χέρια ενός καλλιτέχνη. Ο χειρισμός του επιχρίσματος με δεξιοτεχνία μετατρέπει το σπίτι σε μια ξεχωριστή έκφραση της αισθητικής μας.
Προϋποθέσεις: να κατέχει κανείς τέλεια τις τεχνικές εφαρμογής και να έχει γνώση της υφής, του χρώματος και της κοκκομετρίας των υλικών.

Η Sto ως πρωτοπόρος στην τεχνολογία των έτοιμων οργανικών σοβάδων και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία περισσοτέρων των 60 ετών, παρέχει την καλύτερη ποιότητα σε ακρυλικούς, σιλικονούχους, υδρυάλου και τροποποιημένους ανόργανους σοβάδες για κάθε τεχνική και αισθητική απαίτηση, με την μέγιστη αντοχή στον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες.

Ομοιόμορφο ανάγλυφο επίχρισμαΟμοιόμορφο ανάγλυφο επίχρισμα

Η δομή του διαμορφώνεται από αδρανή ίδιου μεγέθους σε προεπιλεγμένες αναλογίες στο μείγμα του υλικού και το διακρίνουμε από το γράμμα «Κ» στην ονομασία π.χ. StoLotusan® K 1,0 που σημαίνει πως το υλικό περιέχει αυτοκαθαριζόμενο υδρόφοβο επίχρισμα StoLotusan® σε κοκκομετρία πάχους 1 mm.
Μετά την εφαρμογή εξέχουν ευδιάκριτα οι κόκκοι από την επιφάνεια και ανάλογα με το μέγεθος προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, από ομαλό λεπτόκοκκο (π.χ. Stolit® Κ 1,0) έως αδρό ανάγλυφο (π.χ. Stolit® K 3,0).
Όλες οι κοκκομετρίες 1,0 /1,5 /2,0 /3,0 mm διατίθενται και στους 6 τύπους εξωτερικών επιχρισμάτων της Sto που περιλαμβάνουν τον μοναδικό αυτοκαθαριζόμενο και υδρόφοβο σοβά StoLotusan®, τον κορυφαίο ακρυλικό σοβά Stolit®, τον σιλικονούχο σοβά StoSilco®, τον σοβά υδρυάλου StoSil®,τον οργανικό σοβά StoMarlit και τον τροποποιημένο ανόργανο σοβά StoMiral.

Πατητό γραφιάτο επίχρισμαΠατητό γραφιάτο επίχρισμα

Περιέχει μικρούς και μεγάλους κόκκους στο μείγμα. Τα υλικά τύπου γραφιάτο διακρίνονται από το γράμμα «R» στην ονομασία του υλικού ενώ ο αριθμός που ακολουθεί υποδεικνύει το μέγεθος του μεγαλύτερου αδρανούς στο μίγμα π.χ. StoSil® R 1,5 σημαίνει επίχρισμα υδρυάλου StoSil® για εμφάνιση γραφιάτο με μέγιστο κόκκο 1,5mm.
Η εμφάνιση των υλικών είναι ομαλή και λεία (λόγω των μικρού μεγέθους αδρανών που περιέχουν) αλλά με κατά τόπους γραμμές που δημιουργούνται σύμφωνα με την επιθυμία του ιδιοκτήτη κατά την τελική διαμόρφωση του σοβά από τον εφαρμοστή. Ανάλογα με την κίνηση της σπάτουλας δημιουργούνται επιφάνειες με κυκλικές, οριζόντιες, κάθετες ή διαγώνιες γραμμές.
Οι κοκκομετρίες 1,5 /2,0 /3,0 mm προσφέρονται σε 5 τύπους εξωτερικών επιχρισμάτων της Sto που περιλαμβάνουν τον κορυφαίο ακρυλικό σοβά Stolit®, τον σιλικονούχο σοβά StoSilco®, τον σοβά υδρυάλου StoSil®, τον οργανικό σοβά StoMarlit και τον τροποποιημένο ανόργανο σοβά StoMiral.

Επιχρίσματα ελεύθερης διαμόρφωσης

Επιχρίσματα ελεύθερης διαμόρφωσης

Είναι υλικά με λεπτόκκοκα αδρανή στην μάζα τους ( 0,5 – 0,7 mm) που μπορούν να μορφοποιηθούν σύμφωνα με την επιθυμία του ιδιοκτήτη για ξεχωριστή εμφάνιση, από κατά τόπους λείο με εξογκώματα έως ανώμαλου παραδοσιακού σοβά (π.χ. νησιώτικο). Εφαρμόζεται στον τοίχο ως παχιά επίστρωση και πριν στερεοποιηθεί, μπορούν να δημιουργηθούν μοναδικές, ιδιαίτερες επιφάνειες.
Τα επιχρίσματα ελεύθερης διαμόρφωσης φέρουν το διακριτικό MP (Modeling Plaster) μετά την ονομασία του υλικού π.χ. StoSilco® MP σημαίνει πως το δοχείο περιέχει τον σιλικονούχο σοβά StoSilco® σε ομοιόμορφη κοκκομετρία μικρού μεγέθους για δημιουργία ξεχωριστών και μοναδικών επιφανειών. Όλοι οι οργανικοί και ανόργανοι σοβάδες της Sto παρέχονται σε τύπο ελεύθερης διαμόρφωσης MP.

Βαφές και υλικά φινιρίσματος

Βαφές και υλικά φινιρίσματος

Το μεγάλο εύρος υλικών για προσόψεις από την Sto δίνουν την δυνατότητα στον εξειδικευμένο τεχνίτη για δημιουργία ατελείωτων σχεδίων, υφών και χρωμάτων και διαφορετικών μοναδικών επιφανειών, ικανοποιώντας κάθε επιθυμία του αρχιτέκτονα και του ιδιοκτήτη.
Οι επιφάνειες μπορούν ξεχωρίζουν με την μοντέρνα και έντονη εμφάνιση, είτε τα διακριτικά και λιτά μοτίβα έως και παραδοσιακά τελειώματα με μεσογειακά χαρακτηριστικά και πρότυπα από τη φύση είναι η άμμος, το χώμα και τα πετρώματα.
Μοναδικά υλικά όπως τα Stolit® Milano και StoNivellit δίνουν επιφάνειες λιτές και λείες σε κάθε επιθυμητή απόχρωση.
Τα StoSuperlit και Stolit® Terrazo Effect παρέχουν τελειώματα σοβά φυσικής πέτρας και ξεχωριστούς συνδυασμούς σοβά με επιλεγμένα μίγματα πέτρας.
Τέλος τα εξειδικευμένα υλικά StoSil® Lasura, StoSil® Fill και StoSilco® Fill δίνουν παραδοσιακή εμφάνιση παλαιωμένου σοβά και ανάγλυφου σοβά βούρτσας για πραγματικά ξεχωριστές επιφάνειες.

Stolit Effect & Terrazo Effect

Stolit® Effect & Terrazo Effect

Τα ειδικά τελικά επιχρίσματα απο την Sto με την επίπαση χρωματιστών πετρών παράγουν τις μοναδικές επιφάνειες Terrazo Effect.

  • Τελικά επιχρίσματα και χρωματιστοί σοβάδες Sto

    Κορυφαία προστασία σε κάθε επιθυμία σχεδιασμού

  • StoColor ViewerΕπίδειξη χρωμάτων

    Δοκιμάστε μόνοι σας τις σχεδιαστικές σας ιδέες για την πρόσοψη με το Sto Color-Viewer.

  • Περισσότερες επιφάνειεςΠερισσότερες επιφάνειες..

    Για υλικά πρόσοψης πχ. σοβά, τεχνοτροπίες, γυαλί ή κεραμικό, μπορείτε να ανατρέξετε στην προβολή επιφανειών

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved