Νέο Μουσείο Ακρόπολης

Ηχοαπορρόφηση

Το πιο πρόσφατο από τα μεγάλα έργα πολιτισμού για την χώρα μας είναι το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, στους πρόποδες του Ιερού Βράχου όπου πλέον παρέχει ένα ασφαλές, σύγχρονο και μεγαλοπρεπές «καταφύγιο» στα γλυπτά του Παρθενώνα και των υπολοίπων ναών της Ακρόπολης.

Η κατασκευή αποτέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα θέμα συζήτησης καθώς οι ανασκαφές για την θεμελίωση έφεραν στο φως σημαντικής αξίας αρχαίολογικά ευρήματα, που ως γνωστόν βρίσκονται θαμμένα κάτω από την περιοχή του Μακρυγιάννη και την περιφέρεια του λόφου του Φιλοπάππου.

Η αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές επιλογές αλλά και το μέγεθος του κτιρίου και των χώρων του δίνουν μια αίσθηση μεγαλείου και διαχρονικής μυσταγωγίας στον επισκέπτη. Ένα μέρος της αισθητικής αλλά και της αίσθησης των αιθουσών του Μουσείου οφείλεται στην χρήση του συστήματος ακουστικής της Sto, Sto Silent Panel (Sto Silent Distance) το οποίο επελέγη για να επενδύσει τις οροφές και σε κάποιες περιπτώσεις και τοίχους του Μουσείου προσφέροντας την απαραίτητη αρμονία στην εμφάνιση και την ακουστική λειτουργικότητα των χώρων. Η λιτή κομψότητα των επιφανειών του Sto Silent Panel (Sto Silent Distance) δένει αρμονικά με την αισθητική των χώρων και το ύφος των εκθεμάτων, ενώ η αθέατη λειτουργικότητα της ηχοαπορρόφησης του συστήματος προσφέρει την ηρεμία και την ακουστική άνεση στον επισκέπτη, για να απολαύσει την περιήγηση του.

Η ευκολία στην χρήση, η ευελιξία στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση των τοίχων και των οροφών και η υψηλή ακουστική απόδοση του συστήματος συνέβαλλαν στην δημιουργία του επιτυχημένου αποτελέσματος που βιώνει ο επισκέπτης του Μουσείου.

Η StoHellas επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους εμπλεκόμενους στον σχεδιασμό και την κατασκευή του έργου για την άριστη συνεργασία και υποστήριξη σε όλες τις φάσεις του έργου.

*δείτε επίσης το άρθρο «Η ακουστική του Μουσείου της Ακρόπολης» του Θ.Τιμαγένη.

Έργο: Νέο Μουσείο Ακρόπολης
Εργοδότης: Ο.Α.Ν.Μ.Α
Αρχιτέκτονική μελέτη: B. Tscumi – Μ. Φωτιάδης
Μελέτη ακουστικής: Θ. Τιμαγένης
Κατασκευή-Διεύθυνση Εργου: ΑΚΤΩΡ
Υλικά Sto: Sto Silent Panel (Sto Silent Distance) – StoSilent Superfein
Περίοδος κατασκευής: 2004 – 2008

Acropolis MuseumΜουσείο Ακρόπολης

Sto | Χτίζουμε με συνείδηση

Copyright © 2023 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Sto | Χτίζουμε με συνείδηση

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2023 Sto Hellas - All rights reserved