Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Επέκταση Μεγάρου Μουσικής Αθηνών – Ηχοαπορρόφηση

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα της Ευρώπης και αποτελεί ανεκτίμητη κληρονομιά για την Ελλάδα. Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1991 και η επέκτασή του συνεχίστηκε το 2004 υπό την εποπτεία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Με το πρωτοποριακό σύστημα ηχοαπορροφητικής οροφής StoSilent Panel, η Sto, η εταιρεία με τις περισσότερες καινοτομικές ανακαλύψεις στο χώρο της και με την προσήλωση στην δήλωση αποστολής «χτίζουμε με συνείδηση» συνέβαλε στη διασφάλιση των συνθηκών ακουστικής άνεσης του έργου με 15.000m² συστήματος ηχοαπορρόφησης στους κοινόχρηστους χώρους.

Από την πρώτη επαφή με τους χώρους του Μεγάρου, – κοινόχρηστους χώρους, χώρους συνάθροισης κοινού, εκδοτήρια, αίθουσες υποδοχής, φουαγιέ, βιβλιοθήκη κ.α.- το ηχοαπορροφητικό σύστημα επένδυσης οροφών της Sto ευνοεί την ηρεμία στους χώρους, τη συγκέντρωση και τη θετική σκέψη των επισκεπτών, ενώ η μεγαλειώδης αισθητική που προσδίδει το αίσθημα των όγκων του μαρμάρου, έρχεται σε απόλυτη αρμονία με τη διαύγεια στην απόδοση των ήχων που εξασφαλίζει η ηχοαπορροφητική οροφή StoSilent Panel.

Το σύστημα της ηχοαπορροφητικής οροφής StoSilent Panel απορροφώντας ηχητικά κύματα, ιδίως σε χώρους με ανακλαστικές επιφάνειες, μειώνει την αντήχηση και την δημιουργία θορύβου, βελτιώνει την ακουστική του χώρου μέχρι και 80% και βοηθά στη συγκέντρωση της σκέψης δημιουργώντας θετική ψυχολογική επιρροή στον ακροατή ή στον επισκέπτη καθώς και άνεση κατά την παραμονή. Η αισθητική ευελιξία του συστήματος προσφέρει στους σχεδιαστές την ελευθερία δημιουργίας ευχάριστων αισθητικά επιφανειών ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί σαν ακουστικό σύστημα. Η σχεδιαστική ελευθερία του συστήματος ανσδεικνύεται στην δημιουργία ενιαίων επιφανειών μέχρι και 200τμ χωρίς αρμούς διαστολής και σε μεγάλη ποικιλία χρωματισμών του τελικού επιχρίσματος.

Το βασικό στοιχείο του συστήματος, οι ηχοαπορροφητικές πλάκες StoSilent Panel είναι φιλικές προς το περιβάλλον καθώς κατασκευάζονται κατά 96% από κόκκους ανακυκλωμένου γυαλιού. Το μικρό βάρος και η ευκολία στην ανάρτηση, το κόψιμο και το λυγισμό κάνουν το σύστημα γρήγορο και απλό στην τοποθέτηση.

Έργο: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Ακουστική, Ηχοαπορρόφηση
Εργοδότης:
Ο.Μ.Μ.Α
Αρχιτέκτονας:
Mελετητική – Γραφείο Μελετών Α.Ν. Τομπάζη
Υλικά Sto: StoSilent Panel – StoSilent Superfein
Ανάδοχος Έργου: Κοινοπραξία Ολοκλήρωσης Μ.Μ.Α
Χρόνος κατασκευής:
2001 – 2004

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved