Κεντρικά Γραφεία (Headquarters) Ομίλου Αγγελικούση AGEMAR

Εξωτερική Θερμομόνωση – Ηχοαπορρόφηση – Ακουστική

Το κτίριο κεντρικών γραφείων AGEMAR, του ομίλου Αγγελικούση, του μεγαλύτερου ελληνικού ναυτιλιακού ομίλου, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά και εμβληματικά κτίρια της χώρας. Η ανέγερση του ολοκληρώθηκε το 2018, και έχει καταταχθεί στην ανώτατη βαθμίδα Platinum, σύμφωνα με το σύστημα ενεργειακής και περιβαλλοντικής αξιολόγησης LEED.

Η αρχιτεκτονική σχεδίαση του κτιρίου έδωσε στις όψεις του σχεδιαστικά χαρακτηριστικά των πλοίων και της κίνησής τους στο περιβάλλον των ωκεανών. Τα χαρακτηριστικά αυτά, συναντώνται και στο εσωτερικό του κτιρίου, όπου κυριαρχούν οι μεγάλοι χώροι και οι καμπύλες. Για ένα κτίριο γραφείων με μεγάλους ενιαίους εσωτερικούς χώρους, πέρα από την αισθητική τελειότητα, ζητούμενο ήταν και η λειτουργικότητα, μέρος της οποίας αποτελεί αναμφίβολα και η ακουστική άνεση.

Η εφαρμογή του συστήματος ακουστικής StoSilent Distance σε περίπου 3500m2 στις εσωτερικές οροφές του κτιρίου, επελέγη με γνώμονα την υψηλή του ακουστική απόδοση αλλά και την σχεδιαστική του ευελιξία, που επιτρέπει την επιθυμητή διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων. Η αρχιτεκτονική ταυτότητα των οροφών συνδυάζεται άριστα με τις συνεχείς ομοιόμορφες, χωρίς ενώσεις επιφάνειες του συστήματος, με την λιτή και κομψή εμφάνιση.

Για τη διαμόρφωση του συστήματος StoSilent Distance τοποθετήθηκαν τα ειδικά ηχοαπορροφητικά πάνελ, StoSilent Board 300, κατασκευασμένα από συμπιεσμένους κόκκους ανακυκλωμένου γυαλιού, στην επιφάνεια των οποίων εφαρμόστηκαν τα ειδικά λεπτόκοκκα επιχρίσματα (StoSilent Top Basic & Finish) δημιουργώντας ενιαίες επιφάνειες χωρίς αρμούς, που ήταν και το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα. Tα ειδικά επιχρίσματα επιτρέπουν στο σύστημα υψηλές αποδόσεις συντελεστή ηχοαπορρόφησης και συνεισφέρουν καθημερινά στην ποιότητα του αέρα των εσωτερικών χώρων, αφού φέρουν την ανώτατη κατηγορία Α+ κατά το πρότυπο Indoor Air Quality EN ISO 16000. Έτσι, η εσωτερική αισθητική και αρμονία των εσωτερικών χώρων, μαζί με την ακουστική άνεση, προσφέρουν σε προσωπικό και επισκέπτες, ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Στις προσόψεις της εντυπωσιακής κατασκευής, όπου κρίθηκε απαραίτητο, εφαρμόστηκε το κορυφαίο οργανικό σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic. Το StoTherm Classic, σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας, πέραν της ασύγκριτης αξιοπιστίας του και της απαράμιλλης αντοχής του στο χρόνο, συνέβαλε στην αξιολόγηση της ενεργειακής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς του κτιρίου, μέσω του συστήματος LEED, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και εργαλεία (EPD’s, DoP, BIM objects κλπ.) στους μηχανικούς του έργου, ώστε να είναι δυνατή η εκτίμηση της περιβαλλοντικής επίδοσης του σχεδίου πολύ πριν αυτό υλοποιηθεί.

Εργο: Κτίριο κεντρικών γραφείων AGEMAR
Εργοδότης: Angelicoussis Group
Αρχιτεκτονική μελέτη: Ρένα Σακελλαρίδου – RS SPARCH pc
Μελέτη ακουστικής: Θ. Τιμαγένης
Κατασκευή-Διεύθυνση Εργου:  ΙΝΤΡΑΚΑΤ – DIMAND SA
Υλικά και συστήματα Sto: StoSilent Distance (StoSilent Top Basic & Finish), StoTherm Classic
Έτος κατασκευής: 2014 – 2018
Φωτογραφίες: Εριέτα Αττάλι

 

 

 

 

Sto | Χτίζουμε με συνείδηση

Copyright © 2023 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Sto | Χτίζουμε με συνείδηση

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2023 Sto Hellas - All rights reserved