Νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς»

Σύστημα ηχοαπορρόφησης StoSilent Distance

Το “Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα” εγκαινίασε πρόσφατα το δίγλωσσο πρότυπο νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς» στις εγκαταστάσεις του στο Παλαιό Ψυχικό. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Αλέξανδρος Σαμαράς και Συνεργάτες σχεδίασε το κτίριο σε έκταση οικοπέδου 8500m2 όπου μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 300 παιδιά. Ο σχεδιασμός του κτιρίου έγινε με τις πιο αυστηρές αρχές που διέπουν τα πράσινα κτίρια με αποτέλεσμα να αποτελεί το πρώτο κτίριο στην Ελλάδα στο οποίο απονεμήθηκε το βραβείο Leed Platinum. Είναι επίσης το πρώτο στον κόσμο σχολικό κτίριο (εκτός των ΗΠΑ), στο οποίο απονέμεται η ανώτατη αυτή διάκριση αριστείας από το U.S. Green Building Council (Συμβούλιο Πράσινων-Αειφόρων Κατασκευών των ΗΠΑ).
Σημαντικό μέρος στο σχεδιασμό του κτιρίου αποτέλεσε η επιλογή του συστήματος ηχοαπορρόφησης StoSilent Distance, το οποίο ανταποκρίνεται άριστα στις υψηλές απαιτήσεις των συστημάτων αξιολόγησης των διεθνών προτύπων για τα πράσινα κτίρια. Οι πλάκες StoSilent Distance αποτελούνται από σωματίδια ανακυκλωμένου γυαλιού (υαλοσανίδα) με μικροπόρους και ουσιαστικά προσφέρουν σχεδόν 100% απορροφητική επιφάνεια. Το σύστημα ηχοαπορρόφησης StoSilent Distance τοποθετήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος των οροφών του νηπιαγωγείου καλύπτοντας περισσότερα από 2000m2.

Το υψηλής απόδοσης ηχοαπορροφητικό σύστημα StoSilent Distance σε συνδυασμό με την κομψή αισθητικά εμφάνιση του, συνδυάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου δημιουργώντας ένα ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον το οποίο βοηθάει στη συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα κατά την παραμονή των «μικρών» επισκεπτών του.

Το μέγεθος του έργου, οι υψηλές τεχνικές απαιτήσεις, τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα κατασκευής, αποτέλεσαν μια πρόκληση για το τεχνικό τμήμα της StoHellas το οποίο σε συνεργασία με τους συντελεστές του έργου, αρχιτέκτονες, κατασκευαστή, συνεργεία εφαρμογής, συνέβαλε τα μέγιστα στο επιτυχημένο τελικό αποτέλεσμα.

Έργο: Νηπιαγωγείο «Ιωάννης Μ. Καρράς»
Φορέας Ανάπτυξης:  Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα
Αρχιτέκτονική μελέτη: Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς & Συνεργάτες
Μελέτη ακουστικής: Dr.G. Schubert
Κατασκευή Έργου: Ιντρακάτ ΑΕ
Υλικά Sto: Stosilent Distance – StoSilent Board 315 & StoSilent Decor
Χρόνος κατασκευής: 2014

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved