Ξενοδοχείο Hilton

Ανακαίνιση ξενοδοχείου Hilton – Ακουστική

To Ξενοδοχείο Hilton στο κέντρο της Αθήνας και στην συμβολή των κεντρικότερων οδών της πόλης, πάντα αποτελούσε το κέντρο διαμονής και συνάντησης σημαντικών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του έως σήμερα.

Στο διάστημα 2002-2004 έγινε ριζική ανακαίνιση του Ξενοδοχείου για να υποδεχθεί σημαντικούς επισκέπτες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μεγάλη έμφαση δόθηκε από τους μελετητές του έργου στην ακουστική των κοινόχρηστων χωρών, όπως αίθουσες υποδοχής (Lobby), διαδρόμους, εστιατόρια, αίθουσες συνεδριάσεων, bars.

Σε όλους αυτούς τους χώρους τοποθετήθηκε το καινοτόμο σύστημα ηχοαπορρόφησης Sto Silent Panel (Sto Silent Distance) με σκοπό να βελτιώσει την ακουστική άνεση δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για την φιλοξενία και αναψυχή των επισκεπτών καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία χώρων συνάθροισης μεγάλου αριθμού ατόμων .

Η αρχιτεκτονική ελευθερία σχεδιασμού για ενιαίες επιφάνειες οροφών έως και 200 m2 που επιτρέπει το Sto Silent Panel (Sto Silent Distance) καθως και οι πολύ υψηλοί συντελεστές ηχοαπορρόφησης σε όλο το φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων αξιοποιήθηκε ώστε να δώσει ένα τέλειο αισθητικό και ακουστικό αποτέλεσμα.
Οι επιφάνειες που εφαρμόσθηκε το σύστημα StoSilent Panel (Sto Silent Distance) συμπεριλαμβάνουν την είσοδο και το Lobby του Ξενοδοχείου, το ιστορικό εστιατόριο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ», αίθουσες συνεδριάσεων (Hilton Meetings & Business Centers), το εστιατόριο «ΜΙLOS», το «GALAXY BAR» στον 13ο όροφο με πανοραμική θέα της Αθήνας και τέλος το «EXECUTIVE LOUNGE» με μοναδική θέα στην Ακρόπολη.

Η συνολική επιφάνεια εφαρμογής του Sto Silent Panel (Sto Silent Distance) ξεπέρνα τα 7000 m2.

Το τεχνικό τμήμα της StoHellas σε συνεργασία με τους συντελεστές του έργου, αρχιτέκτονες, κατασκευαστή και συνεργεία εφαρμογής με την παρουσία και τεχνική υποστήριξη του σε όλη την διάρκεια της μελέτης και κατασκευής του έργου, συνέβαλε στην τεχνική και αισθητική τελειότητα του έργου.

Έργο: Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών
Αρχιτέκτονική μελέτη: ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ – A.N.Τομπάζης – ΑΕΤΕΡ – Χ.Κ. Μπουγαδέλλης
Μελέτη ακουστικής:
Dr.G. Schubert
Κατασκευή-Διεύθυνση Εργου:
Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ
Υλικά Sto: 
Sto Silent Panel (Sto Silent Distance) – StoSilent Superfein
Χρόνος ανακατασκευής:
2001 – 2003

Ξενοδοχείο Ηilton

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved