Θερμοπρόσοψη StoTherm στον Αερολιμένα Αθηνών

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος – Θερμοπρόσοψη – Βαφές

Ο νέος Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” κλείνει πλέον 20 χρόνια λειτουργίας. Η κατασκευή του διήρκησε από το 1996 έως το 2000 και ως το μεγαλύτερο έργο υποδομής εκείνη τη χρονική περίοδο, είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή όλων των σημαντικών φορέων στον κατασκευαστικό κλάδο. Τα υλικά της Sto χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένα σε πολλούς χώρους του νέου αεροδρομίου, τόσο στο εσωτερικό όσο και εξωτερικά σε προσόψεις αρκετών από τα πολλά κτίρια του αερολιμένα.

Συγκεκριμένα περίπου 10.000m2 συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Sto Therm Mineral χρησιμοποιήθηκαν σε ποικίλων απαιτήσεων κτίρια και προσόψεις για να εξασφαλίσουν άριστη θερμομόνωση και προστασία των κτιρίων. Το Sto Therm Mineral είναι το κορυφαίο άκαυστο σύστημα θερμοπρόσοψης της Sto, που συνδυάζει σκληρές πλάκες πετροβάμβακα ειδικών προδιαγραφών, με ειδικά ανόργανα επιχρίσματα προστασίας για την εξασφάλιση της αντοχής στο χρόνο, τις καιρικές συνθήκες και τις μηχανικές καταπονήσεις. Για τις ανάγκες της θερμοπρόσοψης του αερολιμένα ως τελικό επίχρισμα επελέγη το Sto Miral Nivel με την σιλικονούχο βαφή StoColor Silco που συνδυάζουν αντοχή, άριστη διαπνοή και μέγιστη αδιαβροχοποίηση των όψεων.

Στο εσωτερικό πάνω από 70.000m2 επιφάνειας τοίχων έχουν επενδυθεί με τα εξειδικευμένα διακοσμητικά υαλοϋφάσματα Sto Tex που προσφέρουν μοναδική αντοχή σε τριβή, κρούσεις και συστολοδιαστολές σε υποστρώματα ξηράς δόμησης και επιχρισμάτων. Ο συνδυασμός των επικαλύψεων Sto Tex με τις οικολογικές αλλά και ιδιαίτερα ανθεκτικές βαφές εσωτερικών χώρων StoColor Opticryl και StoColor Puran , προσφέρουν ακόμα την απαιτούμενη προστασία στους τοίχους των ιδιαίτερα επιβαρυμένων από την έντονη χρήση χώρων του αεροδρομίου.

Τέλος οι εποξειδικές και πολυουρεθανικές επικαλύψεις δαπέδων της Sto Cretec, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες επιφάνειες συχνής κυκλοφορίας, αποθήκευσης και μεταφοράς του αεροδρομίου, προσφέρουν αντοχή και αξιοπιστία σε δύσκολες συνθήκες έντονης χρήσης και ισχυρών μηχανικών καταπονήσεων.

Μετά από μια δεκαετία πλέον τα υλικά της Sto, έχουν αποδείξει την ποιότητα, την αντοχή και την αξιοπιστία τους σε ακραίες συνθήκες χρήσης, επιτελώντας απροβλημάτιστα το έργο της προστασίας εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών διατηρώντας την αξία των κτιρίων και διευκολύνοντας την λειτουργία τους.

Έργο: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ’Ελευθέριος Βενιζέλος’
Εργοδότης: Α.Ι.Α
Κατασκευή: Hochtief
Υλικά Sto: StoTherm Mineral – StoTex – StoColor Opticryl – StoColor Puran – StoPox WL – StoPur
Διάρκεια εργασιών: 1996 – 2000

Θερμοπρόσοψη - Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος

Sto | Χτίζουμε με συνείδηση

Copyright © 2023 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Sto | Χτίζουμε με συνείδηση

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2023 Sto Hellas - All rights reserved