Μέγαρο Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Μέγαρο Citylink – Aνακαίνιση

Το κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ένα από τα σπάνια σε μέγεθος και ιστορία μνημεία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Το συγκρότημα κτιρίων που καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βουκουρεστίου και Αμερικής με κάτοψη περίπου 9000m2, μετά την ανακαίνιση του φιλοξενεί πλέον το εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Αttica.
Η διαδικασία της ανακαίνισης ήταν δύσκολη, καθώς η κατασκευή της δεκαετίας του 1930 είχε υποστεί σημαντικές φθορές από τον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες.

Ιδιαίτερα σημαντικά τμήματα της πρόσοψης των κτιρίων είχαν υποστεί διάβρωση με αποτέλεσμα να χρήζουν προσεκτικής επισκευής και προστασίας από τις καιρικές συνθήκες και το ιδιαίτερα επιβαρυμένο από ρύπους περιβάλλον του κέντρου της Αθήνας. Για την δύσκολη αποστολή της προστασίας των προσόψεων επελέγησαν τα υλικά της Sto, StoColor Silco με υπόστρωμα το συμπυκνωμένο εμποτιστικό αστάρι σιλοξανίου Sto Prim Micro, που ως σύστημα βαφής προσόψεων προσέφεραν την προστασία και την ασφάλεια που απαιτούσαν τα επιχρίσματα του κτιρίου. Τόσο η αντοχή στον χρόνο όσο και η ανθεκτικότητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση κάνουν το StoColor Silco την κορυφαία επιλογή για προστασία υφιστάμενων και νέων κτιρίων, ειδικά όταν η αρίστη διαπνοή των όψεων πρέπει να συνδυαστεί με κορυφαία αδιαβροχοποίηση και αντοχή.

Η συμπεριφορά των υλικών σε βάθος χρόνου αποδεικνύει την αντοχή και την αξιοπιστία των υλικών βαφής της Sto, που με την άριστη ποιότητα τους εξασφαλίζουν την μακροχρόνια προστασία των επιφανειών στις οποίες εφαρμόζονται. Στη πράξη αποδεικνύεται πως ακόμα και σε πολύ παλιά κτίρια και σε ακραίες συνθήκες ρύπων, όπως αυτές του αστικού περιβάλλοντος της Αθήνας, η προσεκτική μελέτη των αναγκών του κτιρίου, η σωστή επιλογή υλικών και η επιμελημένη εκτέλεση των εργασιών, μπορούν να δώσουν άριστα αποτελέσματα τόσο σε εμφάνιση όσο και σε αντοχή στον χρόνο. Έτσι η αισθητική των κτιρίων παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο, η λειτουργικότητα των δομικών στοιχείων και των υλικών διαρκεί περισσότερο και αυξάνεται ο χρόνος μεταξύ των ανακαινίσεων.

Έργο: Μέγαρο Μετοχικού Ταμείου Στρατού ( Μέγαρο Citylink )
Εργοδότης: PICAR Α.Ε.Ε.
Αρχιτεκτονική μελέτη: Σ. Αγιοστρατίτης
Κατασκευή Έργου: ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ
Υλικά Sto: StoColor Silco – StoPrim Micro
Χρόνος ανακατασκευής: 2002 – 2003

Μέγαρο Μετοχικού Ταμείου Στρατού ( Μέγαρο Citylink - Attica)

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved