Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Κατασκευές ηχοαπορρόφησης – Εξωτερική θερμομόνωση – Αρχιτεκτονικά διακοσμητικά στοιχεία

Το νέο μουσείο σύγχρονης τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή άνοιξε τις πύλες του το 2019, εκπληρώνοντας το όραμα τον ιδρυτών του Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και αποτελεί πλέον το νέο μέλος της παγκόσμιας ελίτ των μουσείων σύγχρονης τέχνης.

Το νέο μουσείο στεγάζεται σε δύο κτίρια, όπου ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εντάσσει αρμονικά την αισθητική και τον όγκο μιας σύγχρονης προσθήκης πέντε ορόφων, στο νεοκλασικό τριώροφο της οδού Ερατοσθένους στο Παγκράτι. Συμβάλλοντας στην κατάρτιση προδιαγραφών και οδηγιών εφαρμογής, κατά τη μελέτη αλλά και κατά την υλοποίηση του έργου, το τεχνικό τμήμα της StoHellas συνετέλεσε στην επίτευξη του τελικού αποτελέσματος.

Στις όψεις του νεοκλασικού εφαρμόστηκε σύστημα αντιρρηγματικής προστασίας Sto-Anticrack με τελικό επίχρισμα το λεπτόκοκκο οργανικό Stolit MP, σε μια παραδοσιακής υφής και απόχρωσης τεχνοτροπία, που συνδυάστηκε με τα στιβαρά και μικρού βάρους τρισδιάστατα αρχιτεκτονικά διακοσμητικά στοιχεία StoDeco Elements από διογκωμένο περλίτη, για να αποκαταστήσουν με μοναδικό τρόπο την νεοκλασική αισθητική των όψεων. Στο σύγχρονης αισθητικής κτίριο της επέκτασης του υπάρχοντος νεοκλασσικού, τοποθετήθηκε το κορυφαίο, πλήρως οργανικό σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic με την κορυφαία ελαστικότητα και αντοχή σε ρηγματώσεις και κρούσεις.

Οι σχεδιαστικές προκλήσεις του κελύφους συνεχίζονται και στο εσωτερικό του κτιρίου, στο οποίο η αρχιτεκτονική ομάδα συνδυάζοντας αισθητικά και λειτουργικά στοιχεία, δημιούργησε το σκηνικό για την καλύτερη δυνατή ανάδειξη των εκθεμάτων.

Η λιτής αισθητικής έκφραση και η ακουστική άνεση των εσωτερικών χώρων συναντιούνται στο σύστημα ηχοαπρρόφησης StoSilent Distance με τις λεπτόκοκκες ομοιόμορφες συνεχείς τελικές επιφάνειες που μπορούν να εκτείνονται έως και 200m2, χωρίς διακοπή. Οι φιλικές στο περιβάλλον σανίδες από ανακυκλωμένο γυαλί, με επιχρίσματα από υδρύαλο που φέρουν τις ανώτερες πιστοποιήσεις Nature Plus και Indoor Air Quality Class A+ (ISO 16000), αποτελούν τα κύρια υλικά του συστήματος που τοποθετήθηκε στις οροφές των εσωτερικών χώρων και απορροφά πολύ μεγάλο μέρος των ήχων που παράγονται από τους επισκέπτες, εξασφαλίζοντας για αυτούς ένα περιβάλλον που τους επιτρέπει να απολαύσουν απερίσπαστοι την επίσκεψη τους και να απολαύσουν τα μοναδικά εκθέματα.

Έργο: Μουσείο σύγχρονης τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Εργοδότης: Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Αρχιτεκτονική μελέτη: Vikelas Architects
Μελέτη ακουστικής: Dr. Gottfried Schubert
Project Management: Νίκος Μαλατέστας
Διαχείριση Κατασκευής: Frank E. Basil
Υλικά Sto: StoSilent Distance (Top Finish and Décor M), StoTherm Classic, DecoProfile, StoLit MP
Έτος κατασκευής: 2018

 

 

 

 

Sto | Χτίζουμε με συνείδηση

Copyright © 2020 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Sto | Χτίζουμε με συνείδηση

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2020 Sto Hellas - All rights reserved