Συγκρότημα Πολυκατοικιών Δρυάδες

Ανακαίνιση & Ενεργειακή Αναβάθμιση του Συγκροτήματος Πολυκατοικιών “Δρυάδες”

Η ελλιπής θερμομόνωση, η περιορισμένη θερμική άνεση, τα έντονα προβλήματα υγρασίας στις προσόψεις, τα συμπυκνωμάτα υγρασίας στο εσωτερικό των διαμερισμάτων και η διάβρωση του φέροντος οργανισμού ήταν τα κύρια προβλήματα που παρουσίαζε το Συγκρότημα Πολυκατοικιών “Δρυάδες” στην Κηφισιά, μέχρι που οι 60 ιδιοκτήτες έλαβαν την απόφαση για μια ολοκληρωμένη και μόνιμη λύση που θα έδινε τέλος στις συνεχείς επισκευές του κελύφους και τις δίχως νόημα επαναβαφές και θα τους προσέφερε προστασία σε μεγάλη διάρκεια χρόνου και ελαχιστοποίηση του κόστους κλιματισμού χειμώνα – καλοκαίρι.

Η άμεση και ολοκληρωμένη λύση δόθηκε από την Sto χάρη στο πιστοποιημένο, ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic με διογκωμένη πολυστερίνη (EPS 80) και έτοιμα οργανικά επιχρίσματα, ώστε να προσφέρει μέγιστη μηχανική αντοχή, μοναδική προστασία από ρωγμές, εγγύηση ποιότητας και αντοχής στον χρόνο και μηδενικό κόστος συντήρησης.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του συγκροτήματος προσέφερε εντυπωσιακή βελτίωση της θερμικής άνεσης, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και καλύτερη διαβίωση στα κτίρια αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα εσωτερικού αέρα καθώς εξάλειψε φαινόμενα εσωτερικής υγρασίας, μούχλας και ανάπτυξης μυκήτων στους ελλιπώς μονωμένους τοίχους. Η ενεργειακή αναβάθμιση του συγκροτήματος προσέφερε, πέρα από την εξοικονόμηση ενέργειας, προστιθέμενη εμπορική αξία σε όλα τα διαμερίσματα του συγκροτήματος.

Έτσι το συγκρότημα Δρυάδες είναι έτοιμο για την διαδικασία ενεργειακής πιστοποίησης, κατά την οποία δημιουργείται η ενεργειακή ταυτότητα του κτιρίου που σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ θα είναι απαραίτητη για την πώληση ή ενοικίαση των κτιρίων, με σκοπό, σε βάθος χρόνου, όλα τα κτίρια της χώρας να καταταχθούν σε ενεργειακές κατηγορίες σύμφωνα με την συνολική κατανάλωση ενέργειάς τους σε Kwh/m2.

Έργο: Ανακαίνιση & Θερμομόνωση Συγκροτήματος πολυκατοικιών Δρυάδες
Αρχιτέκτονας: Αλέξανδρος Τομπάζης ΕΠΕ (Αρχική Μελέτη 1972)- Χρωματικές Προτάσεις (2005)
Εργοδότης: Ιδιοκτήτες διαμερισμάτων του συγκροτήματος ~ 60
Υλικά Sto: Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομονωσης StoTherm Classic
Τελικό επίχρισμα: Stolit K1.5
Αντιβανδαλιστική προστασία: StoArmour Mesh
-Επισκευαστικά κονιάματα: StoCrete SM
-Αντιδιαβρωτική προστασία οπλισμού: StoCrete TK grey/light grey
Βαφές όψεων: StoColor Crylan
Βαφές εσωτερικών χώρων: StoColor Latex 3000 Φωτοκαταλυτική βαφή StoClimasan Color
Έναρξη εργασιών ανακαίνισης: Σεπτέμβρης 2005
Λήξη εργασιών ανακαίνισης: Μάρτης 2006
Επιφάνεια: Τρία κτίρια εμβαδό προσόψεων ~ 7000m2, μέγιστο ύψος κτιρίων ~ 45m

Ανακαίνιση & Ενεργειακή Αναβάθμιση του Συγκροτήματος Πολυκατοικιών “Δρυάδες”Ανακαίνιση & Ενεργειακή Αναβάθμιση του Συγκροτήματος Πολυκατοικιών “Δρυάδες”

Sto | Χτίζουμε με συνείδηση

Copyright © 2023 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Sto | Χτίζουμε με συνείδηση

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2023 Sto Hellas - All rights reserved