Κτίριο Cecil

Εξωτερική θερμομόνωση

Το κτίριο γραφείων Cecil στο Κεφαλάρι αποτελεί το πρώτο μεγάλο κτίριο με εξολοκλήρου επένδυση του κελύφους με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης στην Ελλάδα. Η ανακαίνιση του ολοκληρώθηκε το έτος 2000 και περιελάμβανε την πλήρη ανακαίνιση του κτιριακού κελύφους, την συνολική ενεργειακή αναβάθμιση και την ανάπλαση των όψεων, ακολουθώντας πιστά τον πρότυπο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του κτιρίου. Οι απαιτήσεις της μελέτης, αλλά και οι δυσκολίες της περίτεχνης κατασκευής των προσόψεων και των διακοσμητικών στοιχείων τους, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία χάρη στο κορυφαίο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic, που με την ευκολία στην χρήση και την ευελιξία του στις διαμορφώσεις, παρείχε στους μηχανικούς και τους εφαρμοστές του έργου, τα εργαλεία για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο και εντυπωσιακό έργο τους.

Η επένδυση του κελύφους του κτιρίου έγινε με τη χρήση μονωτικών πλακών από διογκωμένη πολυστερίνη Sto-EPS Board ειδικών προδιαγραφών και με τα οργανικά, χωρίς τσιμέντο, επιχρίσματα της Sto. Η χρησιμοποίηση του πιστοποιημένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία των επιχρισμάτων του, προσέφερε μοναδική αντοχή σε κάθε είδους καταπόνηση. Η μέγιστη ελαστικότητα, η αντοχή σε ρωγμές, η προστασία από τις καιρικές συνθήκες, αποτέλεσαν αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για την επιλογή των υλικών.

Η ταχύτητα κατασκευής, η ευελιξία και η αρχιτεκτονική ελευθερία του συστήματος StoTherm Classic εκφράστηκε από τις απαιτητικές στο σχεδιασμό προσόψεις, όπως μαρτυρούν άλλωστε τα περίπου 12000 τρέχοντα μέτρα σκοτίας που κατασκευάστηκαν, καθώς και πλήθος από διακοσμητικές κορνίζες StoDeco Profile.

Η StoHellas παρείχε ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επίπεδο σχεδιασμού και προγραμματισμού, την απρόσκοπτη παροχή των υλικών και την έγκαιρη παράδοση τους στο εργοτάξιο, καθώς και την πλήρη τεχνική υποστήριξη στον τρόπο κατασκευής και εφαρμογής.

Ύστερα από σχεδόν δεκαεξι χρόνια εφαρμογής του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic, το κτίριο γραφείων ΣΕΣΙΛ αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για την λειτουργικότητα του, την εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρει, την αντοχή του στο χρόνο και η μελέτη του γίνεται περισσότερο επίκαιρη από ποτέ εξαιτίας της πρόσφατης έκδοσης του ΚΕΝΑΚ και της τήρησης ενός πιο αυστηρού πλαισίου σχετικά με τις θερμικές απώλειες των κτιρίων.

Έργο: Κτίριο Γραφείων Cecil Ενεργειακή Αναβάθμιση – Ανάπλαση Πρόσοψης
Αρχιτεκτονική Μελέτη: Κ. Χ. Αναστασάκη
Εργοδότης:
Δημιουργία Α.Ε.
Υλικά Sto: StoTherm Classic – StoDeco Profil – Stolit
Διάρκεια εργασιών ανακαίνισης: 1999 – 2000

CecilCecil

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved