Η ιστορία της εταιρίας

Η ιστορία της Sto

Η ιστορία της Sto

Η ιστορία της εταιρίας 1

1835

Εργασίες τσιμέντου και ασβέστη, Weizen, Γερμανία

Όλα άρχισαν με λίγο ασβέστη …

Επέκταση των αρχικών πλινθοδομών για να περικλείσει έναν υδατόμυλο. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε η παραγωγή του τσιμέντου και ένας κλίβανος ασβέστη κατασκευάστηκε.

Η ιστορία της εταιρίας 2

1936

Wilhelm Stotmeister

Ο Wilhelm Stotmeister και ο Franz Koch, ιδιοκτήτες της επιχείρησης “Breisgau Construction Materials”, εξαγόρασαν την “Weizen Cement and Lime works” για το ποσό των 33000 Reichsmarks. Το εργοστάσιο, που ήταν σε επείγουσα ανάγκη ανακαίνισης, μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η ιστορία της εταιρίας 3

1962

Stotmeister & Co. KG.

Σχηματισμός της εταιρίας “Stotmeister & Co Paints and Construction Materials KG”. Από τότε, τα προϊόντα της Weizen προωθήθηκαν στην αγορά ως STO-PUTZ, STO-CO-PUTZ, STOLIT ή STO-FIX.

Η ιστορία της εταιρίας 4

1981

Σχηματισμός της Stotmeister GmbH

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 υπήρξαν μακροπρόθεσμα προγράμματα ανάπτυξης για την επέκταση του δικτύου διανομής.

Στη γρήγορη διαδοχή, κατασκευάστηκε κεντρική αποθήκη εμπορευμάτων διανομής στο Mόhlheim AM Main, που επρόκειτο αργότερα να γίνει το περιφερειακό γραφείο της Φρανκφούρτης, δημιουργήθηκε η γαλλική επιχείρηση συνεργατών Sto AG και οι αυστριακοί διανομείς που ήταν στην επιχείρηση από το 1966 έγιναν Stotmeister Ges.m.b.H.

Ένα νέο περιφερειακό γραφείο δημιουργήθηκε στο Hansestadt του Αμβούργου, η υπάρχουσα επιχείρηση συνεργατών Sto στη Σουηδία έγινε Sto-Scandinavia AB and Tröndle GmbH, ενώ η Albruck, ένας περιφερειακός κατασκευαστής μεταλλευτικών προϊόντων έγινε υποκατάστημα της STO.

Η ιστορία της εταιρίας 5

1988

Sto AG

Κύριο σημείο στην ανάπτυξη της επιχείρησης είναι η μετοχοποίηση της. Το ορατό σημάδι της αλλαγής: Το Stotmeister γίνεται Sto.

Με αυτές τις αλλαγές, ένα νέο εταιρικό σχέδιο αναπτύσσεται για να δώσει στη Sto μια μοναδική και αναγνωρίσιμη ταυτότητα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η ιστορία της εταιρίας 6

1992

Οι μετοχές της STO συναλλάσσονται επισήμως

Από την εφημερίδα της STO: Η Sto αναφέρεται καθημερινά στις οικονομικές σελίδες του Τύπου. O δείκτης του DAX έρχεται στο Black Forest. Καθώς η εταιρία βρίσκεται πλέον στο χρηματιστήριο, η Sto ανοίγεται στους διεθνείς επενδυτές. Η πρώτη αναφερόμενη αξία μεριδίου των νέων μετοχών ήταν DM497 στις 12 Μαϊ’ου 1992.

Η ιστορία της εταιρίας 7

1994

Έκδοση μετοχών.

Το κεφάλαιο αυξάνεται και οι μετοχές αναφέρονται στις ανταλλαγές μεριδίου προτίμησης των χρηματιστηρίων της Φρανκφούρτης και της Στουτγάρδης.

Η ιστορία της εταιρίας 8

1995

Ποιότητα υπάρχει όταν όλοι συμπαρατάσσονται – Η Sto πιστοποιείται με ISO 9001

Η διαχείριση ποιότητας είναι μια “ατέρμονη ιστορία” που θέτει με συνέπεια τις νέες προκλήσεις και απαιτεί τις νέες ωθήσεις.

Η ιστορία της εταιρίας 9

1996

Οι προσπάθειες ανταμείβονται – Απονέμεται στη Sto το γερμανικό βραβείο για την καινοτομία

Η Sto λαμβάνει το γερμανικό βραβείο για την καινοτομία για το νέο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης το σύστημα “StoTherm Solar. Ένα εξωτερικό σύστημα θερμομόνωσης που όχι μόνο μειώνει τις ενεργειακές απώλειες, αλλά πραγματικά προσλαμβάνει ενέργεια από τις ηλιακές ακτίνες, προσδίδοντάς την στον τοίχο με τη μορφή θερμότητας.

Η ιστορία της εταιρίας 10

1996

Το κτίριο μας είναι ο πρεσβευτής μας

Το εργοστάσιο της Sto στο Weizen έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια πολλών δεκαετιών, αλλά ήταν πλέον καιρός για ένα απολύτως νέο κτήριο. Το νέο κτήριο είναι μια αρχιτεκτονική δήλωση που εκφράζει τη στενή σχέση μεταξύ της Sto και του κατασκευαστικού κλάδου, πιστού στη φιλοσοφία Sto “Bewusst bauen” – Χτίζοντας με συνείδηση. Το κτίριο που τυγχάνει διεθνούς φήμης, συμβολίζει την εμπιστοσύνη που η επιχείρηση έχει στο μέλλον και τη δέσμευσή της για την παραμονή των κεντρικών της γραφείων στο Weizen.

Η ιστορία της εταιρίας 11

1999

Νέο εργοστάσιο της Sto στη Λειψία

Με μια επένδυση 25 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, κατασκευάζεται ένα νέο εγοστάσιο παραγωγής στο Tollwitz κοντά στη Λειψία στη Γερμανία. Στις 11/06/99 το εργοστάσιο εγκαινιάστηκε, δημιουργώντας 20 νέες θέσεις εργασίες στο σύστημα με τις πολλαπλές βάρδιες.

Η ιστορία της εταιρίας 12

Απονέμεται στη Sto Περιβαλλοντικό Πιστοποιητικό

Το περιβαλλοντικό σύστημα διαχείρισης της Sto AG στην έδρα της στο Weizen, πιστοποιείται σύμφωνα με το DIN ISO 14001 τον Ιούνιο του 1999.

Η ιστορία της εταιρίας 13

2000

Η μεγαλύτερη επένδυση από την ίδρυση της Sto

Στην έδρα της στο Stuhlingen-Weizen, οι εργασίες για την επέκταση και την ανακαίνιση του παρόντος εργοστασίου παραγωγής έχουν αρχίσει. Για την εκτέλεση των εκτενών προγραμμάτων που αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2004 έχει πραγματοποιηθεί επένδυση ύψους 96 εκατομμυρίων γερμανικών Μάρκων.

2003Stuhlingen-Weizen

Ολοκλήρωση της νέας παραγωγικής μονάδας στην έδρα της εταιρίας στο Stuhlingen-Weizen.

2006

Ολοκλήρωση και εγκαίνια του Sto Info Factory.

Εγκαινιάζoνται οι νέες εγκαταστάσεις του νέου εκθετηρίου – μουσείου, συνολικού εμβαδού 800m2, με την ονομασία Sto Info Factory, στην έδρα της εταιρίας στο Stuhlingen-Weizen. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δει όλα τα προϊόντα και υλικά Sto καθώς, να δει από κοντά ιστορικής σημασίας εκθέματα της εταιρίας.

2008

 company history

Κατασκευή παραγωγικών δομών της εταιρίας σε Αυστρία και Η.Π.Α.

2013

Αλλαγή της νομικής μορφής της εταιρίας από Sto AG σε Sto SE & Co. KGaA.

2014

Werkstatt

Εγκαίνια του Werkstatt στο Λονδίνο – ένα χώρος συνάντησης, έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους αρχιτέκτονες.

Σκέψεις για το μέλλον

Ως παροχέας λύσεων με το αξίωμα “χτίζουμε με συνείδηση”, είναι επιθυμία της Sto να αναπτύσσονται καλές σχέσεις με τους μελετητές και τους κατασκευαστές σε σφαιρική βάση. Εκείνοι που διαχειρίζονται την επιχείρηση σήμερα θα ήταν συνετό να ακούσουν τις συμβουλές των ιδρυτών: “Δεν υπάρχει καμία συνταγή για την επιτυχία, αλλά μόνο του το management θα να ήταν ανίκανo να πετύχει.” Χρειάζονται αξιόπιστες ομάδες που είναι πρόθυμες να αποδεχτούν την ευθύνη και αναλάβουν ένα μερίδιο του κινδύνου. Αυτό καθιστά την εργασία ευχάριστη και μας δίνει ότι έχουμε σήμερα – την αίσθηση μιας κοινότητας στο εργασιακό περιβάλλον.

Sto | Χτίζουμε με συνείδηση

Copyright © 2020 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Sto | Χτίζουμε με συνείδηση

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2020 Sto Hellas - All rights reserved