Κτίριο “The Orbit”

Εξωτερική θερμομόνωση με StoTherm Classic στις εντυπωσιακές προσόψεις του κτιρίου “The Orbit”

30 Σεπτεμβρίου 2022

Πλησιάζοντας τη διασταύρωση της Λ. Κηφισίας με την Πανόρμου, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ξεπροβάλει το ανακατασκευασμένο κτίριο με την ονομασία «The Orbit», προκαλώντας δέος με την αρχιτεκτονική του προσέγγιση.

Για τις ανάγκες της ενεργειακής θωράκισης του εντυπωσιακού κτιρίου εφαρμόστηκε το κορυφαίο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης  StoTherm Classic προσφέροντας  στις επιφάνειες που εφαρμόστηκε την πιο ολοκληρωμένη προστασία, αξιοπιστία και αντοχή στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες. Η ταχύτητα κατασκευής, η ευελιξία και η αρχιτεκτονική ελευθερία του συστήματος StoTherm Classic εκφράστηκαν μέσα από τον απαιτητικό σχεδιασμό του κτιρίου.

Ένα μεγάλο μέρος της αισθητικής στους εσωτερικούς χώρους συνάθροισης κοινού, οφείλεται στη χρήση του συστήματος ακουστικής StoSilent Distance με χρήση των ηχοαπορροφητικών πλακών StoSilent Board 300 και των επιχρισμάτων StoSilent Top Basic & Finish. Το σύστημα δένει αρμονικά με την μοντέρνα αρχιτεκτονική των εσωτερικών χώρων και η αθέατη λειτουργικότητα της ηχοαπορρόφησης προσφέρει την απαιτούμενη ηρεμία και ακουστική άνεση στους χώρους που εφαρμόστηκε. Η ευκολία στη χρήση και η ευελιξία, του συστήματος StoSilent Distance, στην αρχιτεκτονική διαμόρφωση των οροφών, σε συνδυασμό με την υψηλή ακουστική απόδοση συνέβαλαν στην δημιουργία του επιτυχημένου αποτελέσματος. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του περιοδικού Athens Voice.

H αρχιτεκτονική μελέτη της εντυπωσιακής ανακατασκευής πραγματοποιήθηκε από τα αρχιτεκτονικά γραφεία LIANOU CHALVATZIS ARCHITECTS και VIKELAS ARCHITECTS ενώ την κατασκευή διεκπεραίωσε η εταιρία ΤΕΡΝΑ.

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved