Η χρήση ανώριμης πολυστερίνης σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης ακυρώνει την εγγύηση του συστήματος!!!

Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται εντονότερα το φαινόμενο πώλησης ανώριμης, και κατά συνέπεια ακατάλληλης για χρήση σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης, διογκωμένης πολυστερίνης από κάποια καταστήματα και εμπόρους.
Μάλιστα κάποιοι την προτείνουν ως “εφάμιλλη” της πιστοποιημένης και ώριμης διογκωμένης πολυστερίνης με το απλοϊκό και αίολο επιχείρημα πως είναι το ίδιο υλικό !!!

Η StoHellas με αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια των συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης, τονίζει πως η χρήση τέτοιου ανώριμου μονωτικού υλικού είναι βέβαιο πώς θα οδηγήσει σε προβλήματα και κατά την εφαρμογή και κατά την λειτουργία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης…. Ενώ ταυτόχρονα ακυρώνει και την εγγύηση του παραγωγού.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι:
Παραμορφωμένες θερμομονωτικές πλάκες ( “στραβές”) που δυσχεραίνουν την εφαρμογή.
Υψηλές τάσεις που συσσωρεύονται στην όψη λόγω της συρρίκνωσης των θερμομονωτικών πλακών.
Ρωγμές επί των επιχρισμάτων στην τελική επιφάνεια, συνήθως στις ενώσεις των πλακών.
Παραμόρφωση των επιφανειών της όψης του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης με την πάροδο του χρόνου!!!
Μειωμένη πρόσφυση των συγκολλητικών σε περιπτώσεις που το υλικό είναι εντελώς ανώριμο και τοποθετηθεί μικρό χρονικό διάστημα μετά την παραγωγή του επί των όψεων κτιρίου.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως :
Η χρήση τέτοιου μονωτικού υλικού ακυρώνει την εγγύηση για τα υλικά και για το σύστημα από την παραγωγό εταιρεία καθώς αντιβαίνει την θεμελιώδη προϋπόθεση για χρήση ώριμου μονωτικού με απόλυτα σταθερές διαστάσεις.

Οφείλουμε να τονίσουμε πως οι θερμομονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης χωρίς την κατάλληλη ωρίμανση μεταβάλουν τις διαστάσεις τους – συρρικνώνονται – για πάνω από 28 ημέρες και μπορεί να χρειαστούν έως και 56 ημέρες ( 8 εβδομάδες ) μετά την παραγωγή τους, ανάλογα με τις συνθήκες αποθήκευσης, για να αποκτήσουν την κατάλληλη διαστασιολογική σταθερότητα και να μπορούν να κοπούν οι πλάκες από τους όγκους του υλικού!!!

Συνεπώς με απλά λόγια, η διογκωμένη πολυστερίνη που προορίζεται για χρήση σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης πρέπει να έχει ωριμάσει τουλάχιστον για 4 εβδομάδες μετά την παραγωγή της πριν κοπεί στις επιθυμητές διαστάσεις, ώστε να έχει ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό την διαδικασία συρρίκνωσης και να έχει αποβάλει πλήρως την ‘υγρασία’ που έχει στο εσωτερικό της από την διαδικασία παραγωγής.

O μόνος τρόπος που μπορεί να διαπιστωθεί από τον πελάτη η χρήση της ορθής ποιότητας μονωτικού υλικού είναι από το αυτοκόλλητο ταμπελάκι με την σήμανση CE που οφείλει να είναι επικολλημένο σε ΚΑΘΕ δέμα του υλικού, και το οποίο πρέπει να αναφέρει εάν το υλικό είναι ώριμο και προορίζεται για χρήση σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων.

Στην StoHellas θεωρούμε την ποιότητα και την συνέπεια ως αδιαπραγμάτευτη αξία. Για τον λόγο αυτό συνεργαζόμαστε μόνο με τους πιο αξιόπιστους παραγωγούς, και διενεργούμε συνεχείς ελέγχους στα θερμομονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται στα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm ώστε προστατεύουμε τους συνεργάτες μας από δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved