Εξωτερική θερμομόνωση και ανακαίνιση με στερέωση ορθομαρμάρωσης, σε κτίριο κατοικιών στο Κολωνάκι

Εξωτερική θερμομόνωση και ανακαίνιση

Μια ιδιαίτερα σύνθετη και απαιτητική ανακαίνιση του εξωτερικού κελύφους του πολυώροφου κτιρίου διαμερισμάτων επί των οδών Αναγνωστοπούλου και Ξάνθου στο Κολωνάκι, ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2013 με χρήση του κορυφαίου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic.

Για το κτίριο είχε συνταχθεί έκθεση επικινδύνου οικοδομής από την Πολεοδομία Δήμου Αθηναίων, λόγω κινδύνου πτώσεως μαρμάρων της παλαιάς ορθομαρμάρωσης. Η μελέτη αποκατάστασης έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Takis Gavrilis & Partners Design Team. Το έργο εκτέλεσε η τεχνική εταιρεία Ν.Β. Δωρή Ο.Ε. υπό την επίβλεψη του πολιτικού μηχανικού Αλέξανδρου Αργυρόπουλου. Την εφαρμογή του συστήματος StoTherm Classic, έκανε η εταιρία εφαρμογής Γ&Θ Καραχάλιος. Το τεχνικό τμήμα της StoHellas, ανταποκρινόμενο στις υψηλές τεχνικές και ποιοτικές απαιτήσεις των συντελεστών του έργου, επέλεξε να προτείνει την εφαρμογή του ανθεκτικότερου και ελαστικότερου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης της Sto, του StoTherm Classic. Το ιδιαίτερα χαμηλό βάρος των υλικών του StoTherm Classic που χρησιμοποιήθηκαν (~7kg/m2) σε συνδυασμό με μια εξειδικευμένη τεχνική στερέωσης του συστήματος θερμομόνωσης και της υφιστάμενης ορθομαρμάρωσης, βοήθησαν για την ασφαλή, γρήγορη και απροβλημάτιστη ανακαίνιση των όψεων του κτιρίου. Η αξεπέραστη αντοχή του StoTherm Classic καθώς και η μοναδική ευελιξία των υλικών στις τεχνικές λύσεις, την ταχύτητα εφαρμογής και στις αισθητικές επιλογές για την υφή, τις αποχρώσεις και τις διακοσμητικές τεχνοτροπίες των τελικών σοβάδων, αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα για τον εφαρμοστή και τον κατασκευαστή κάθε κτιρίου υψηλής ποιότητας.

Στο συγκεκριμένο έργο η απαίτηση στερέωσης της παλαιάς ορθομαρμάρωσης με το σύστημα θερμομόνωσης, αποτέλεσε πραγματική πρόκληση.

Το αποτέλεσμα εξασφάλισε όχι μόνο την άρση του επικίνδυνου και την ανακαίνιση των όψεων αλλά ταυτόχρονα και σημαντική ενεργειακή αναβάθμιση. Η ολοκληρωμένη θερμομόνωση των τοίχων σε συνδυασμό με την αξεπέραστη αντοχή στον χρόνο και την εμπειρία και τεχνογνωσία του τεχνικού τμήματος της StoHellas, εγγυώνται την πιο αξιόπιστη λύση εξωτερικής θερμομόνωσης της Ελληνικής αγοράς.

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved | www.stohellas.gr | Επικοινωνία | www.sto.com

Φυλλάδια

Newsletter

Επικοινωνία

www.sto.com

Copyright © 2024 Sto Hellas - All rights reserved